• За нас
  • Общи условия

10 натурални средства при пътуване

10 натурални средства при пътуване

Независимо дали става дума за ухапвания от насекоми или болки в гърлото, има естествени, евтини и лесни за намиране продукти.

1. ДОМАТИ  – страхотни за ухапвания от насекоми

Доматите са безценни спътници за пътуване. За да спрете сърбеж и подуване, наложете парче суров домат при ухапвания от насекоми. За да възвърнете блясъка на косата си, след плуване в басейн, прекарйте гребен натопен в доматен сок. Така ще защитите косата си от вредното въздействие на хлора.

2. ОЦЕТ – срещу ужилвания от медузи

Болката от ужилвания на медузи могат да бъдат облекчени чрез измиването със солена вода и налагането на компрес с оцет. Никога не измивайте ужиленото място с алкохол или прясна вода, защото болката ще стане по-силна.

3. ДЖИНДЖИФИЛ – лек за възпалено гърло

Настинката или възпаленото гърло могат за съсипят Вашата почивка. Залейте настърган джинджифил с преварена вода и се насладете на тази тонизираща напитка. Това е бърз и прост лек за болки в гърлото. Спомага да потисне гаденето и облекчава състоянието при морска болест.

4. СОЛ – лекува афти

Сол можете да откриете навсякъде – в хотела или ресторанта. Тя действа като магия, макар в началото да „жили”, афтите изчезват мигновено. Редовната промивка на устата със солена вода има същия ефект.

5. КИСЕЛО МЛЯКО – основно туристическо лекарството

Киселото мляко е един от най-големите и здравословните хранителни помощници. То успокоява язви и прогонва гъбични инфекции.

6. КАНЕЛА – при гадене и разстроен стомах

Можете да я намерите във всеки супермаркет по целия свят.Кканелата има антимикробно действие и може бързо да се преустанови гадене и разстроен стомах. Може да я добавите към чая или десерта си.

7. КАФЕ – ароматен препарат против насекоми

Поднесете запалена клечка кибрит към малък контейнер с мляно кафе, за да държите осите далеч. Само няколко супени лъжици върху чиния или малка чашка ще тлее в продължение на часове

8. БАНАНИ – най-добрия приятел на изнервения пътешественик

За да се противодейства на тревожност, причинена от летищните опашки, закъснения на полети и друго, хапвайте по един банан. Този „щастлив плод” ще повиши кръвната Ви захар и ще Ви успокои.

9. АВОКАДО – слънцезащитен крем

За спешни случаи при слънчево изгаряне, разрежете едно авокадо и го нанесете върху кожата си. Този богат на хранителни вещества плод бързо омекотява и успокоява кожата. Можете да го използвате и като почистващ крем или балсам за коса. за, масло за вана, и балсам за коса.

10. COCA-COLA – ужилване от оси

В световен мащам Coca-Cola е една от най – разпространените напитки, които можете да откриете навсякъде и по всяко време. Можете да използвате за да отнемете болката от ужилване, но само от оса. При ужилване от пчела няма да има ефект.

 

източник: www.cluborfei.com

Дискусия към публикацията

Бъдете първия коменитрал “10 натурални средства при пътуване”