• +359882933489
  • Вход за партньори
  • За нас
  • Общи условия

Най-опасните туристически местности в света

Най-опасните туристически местности в света

За много хора почивката не е излежаване на плажа, а покачване на адреналина до краен предел

Има места по света, които привличат десетки хиляди турсисти всяка година, но не с красиви плажове и кристална вода, или спиращи дъха планински гледки. Хората, за който почивката е свързана с това да покачат адреналина си до краен предел са именно турсистите, които посещават следващите 5 дестинации, попадащи в класацията ни за едни от най-опасните места в света.

 Плажът New Smyrna, САЩ

Един от централните плажове на Флорида си е спечелил името на най-злополучния курорт, заради многобройните нападения от акули. Затова и Флорида е наричана „световна столица на акулите“. И въпреки този известен факт на всички, много туристи продължават да посещават този плаж. Най-вероятно, любителите на океана се утешават от факта, че повечето атаки не са довели до смърт.

 

Half Dome, Национален парк Йосемити

Едно от най-дългите и със сигурност най-опасни изкачвания в Националния парк Йосемити, е катеренето по Half Dome – гранитен купол в източния край на долината Йосемити, издигащ се на над 1444 метра над долината. Изкачването му отнема цял ден и за да достигнат до върха, катерачите трябва да разчитат на метални кабели. Мнозина тук са намирали смъртта си, като трагичните случаи зачестяват при лошо време. Регистрираните смъртни случаи са 60.

 

Скалите на Мохер, Ирландия

Величествените скали, които се издигат на 120 м над Атлантическия океан, привличат хиляди хора всяка година, заради великолепните гледки които се разкриват, но те са и доста опасни.  Въпреки че точният брой смъртни случаи тук не е известен, техния брой не е малък. Най-често смъртните случаи се дължат на лошо време – дъжд, причиняващ хлъзгав терен и силни ветрове. В действителност понякога атракцията е затворена, когато ветровете се смятат за твърде силни. За съжаление, Скалите на Мохер са известни със самоубийствата, като последния потвърден опит е през март тази година.

 

Вулкана Килауеа и други активни вулкани, Хавай
Lava, Volcanic, Crust, Molten, Window

Като единствения щат от САЩ, изграден изцяло от вулканични скали, Хавайските острови са осеяни с впечатляващи вулкани. Има три активни вулкана в Хавай, като най-опасният е вулкана Килауеа на Големия остров. Последното му изригване беше през 1983 година, но през 2014 година от него потече лава и стигна почти до град Пахоа. Районът е твърде опасен, като за десетилетие се регистрират около 40 смъртни случаи. Причините са различни, но най-вече заради смъртоносната смес от газове, известна като мътна лава, която може да бъде особено опасна за посетители, които вече страдат от астма и сърдечни заболявания.

 

Монблан, Европа

 

 

Монблан е най-високият връх на Алпите и цяла Западна Европа. Разположен е на френско-италианската граница, която според договор от 1861 година преминава през най-високата точка на върха. Върхът държи и друг рекорд – на най-смъртоносния връх, годишно се регистрират около 100 смъртни случая.

 

 

 

 

Готови ли сте за силни усещания след тези дестинации?

Ако отговора е да Филипополис Тур ще Ви помогне да стигнете до тях за нула време!

 

Изработила статията: Цветелина Паскалева

По материали: ELLE

Етикети, , ,
bg_BGBulgarian
bg_BGBulgarian