• За нас
  • Общи условия

Малки истории за карнавалите Кадис, Марди Грас и Нотинг Хил

Малки истории за карнавалите Кадис, Марди Грас и Нотинг Хил

Няма човек на света, който да не е чувал за тях и тяхната палитра от цветове и танци…Предлагам Ви кратки истории за малка част от световните приказни карнавали от Испания до Лондон…
8572
Кадис Карнавал 

Това е само един  от многото карнавали, които се случват в Испания, която със сигурност няма недостиг на празненства. Въпреки че самият фестивал продължава само две седмици всяка година, останалата част от годината преминава в репетиции, планиране и подготовка, правейки този карнавал усетен като целогодишно събитие. Кадис  разчита на музиката за забавленията си, а най-популярните музикални представления са винаги chirigotas, които използват световни новинарски събития като фураж за песните си.

 

 

 

Марди Грас 

Надявайки се, че Мадри Грас е празник в Луизиана през 1875 г., той със сигурност е един от най-известните фестивали в САЩ и може би в целия свят. Макар че много от традициите на Марди Грас се развиват в средновековна Европа, особено в места като Рим и Венеция (които, разбира се, виждат справедливия си дял от карнавали), са дошли в Ню Орлиънс при създаването му в средата на 1700-те. Днес, развълнувани участници пътуват от целите Съединените щати, за да присъстват на празненствата на Марди Грас, а той е известен с надбягванията и костюмите, пиянско удоволствие и разбира се … мъниста.

 

 

Нотинг Хил

Карнавалът Нотинг Хил, който се провежда ежегодно в трайно шикозния квартал „Нотинг Хил“ в Лондон през август, е посветен на традициите на британската западна индийска общност. Привличайки повече от един милион души всяка година, този карнавал е огромна част от британския живот и култура, макар че технически не е част от религиозния „карнавален“ сезон около Палма. Този карнавал е силно фокусиран върху музиката и включва използването на широкомащабни звукови системи и изпълнения на живо. Има дори приложение за нощен хълм, което може да ви помогне да се ориентирате в различните традиции и събития по време на фестивала!

 

 

 

Работил по статията: Цветелина Паскалева

По материали на: Culturetrip.com

Етикети, , ,